“Mehed ja Jumal”

Avaldatud 1.12.2017, autor Helis Rosin, fotograaf Jüri Vahtramäe

18. novembri õhtul toimus Tartu adventkirikus kontsert-jumalateenistus pealkirjaga “Mehed ja Jumal”, kus kristlase teekonnast mõtisklesid ning laulsid Joosep Tuvi ja Toomas Lukk.

Kontsert-jumalateenistuse pealkiri oli inspireeritud laulust “Mees ja Jumal”, mis oli üks ettekantud lauludest. “Inspiratsioon pealkirja valimisel tuligi sellest laulust pluss asjaolust, et meie koosseis oli ka peamiselt mehine,” kirjeldas Toomas Lukk. Samas tõstis ta esile, et pealkirjast olulisem on teema: kristlase teekond selles maailmas, mille ühest osast – küsimustest ja kõhklustest – ka eelnimetatud laul räägib.

Meesduo juures võib eriliseks pidada asjaolu, et nad suudavad oma laule suurepäraselt täiendada akustilise kitarri ja suupilliga. Lisaks Joosepile ja Toomasele võis seekord näha-kuulda ka Sander Kalmust basskitarri mängimas ja Joosepi tütart Miiat laulmas. “Nii et päriselt ainult mehed ei olnud. Aitäh peab ütlema ka Heitile, kes meie heli seadis,” lisas Toomas Lukk.

Milline on muusikute kogemus kristlase teekonnast? Mehed möönsid, et sellele küsimusele on lühidalt raske vastata. “Kristlase elus on palju tahke, millest ka meie laulud rääkisid: Jumala leidmine, väärtuste valikud, rõõm, kurbus ja lohutus, nõrkus ja vägi, ettepoole ja tagasi vaatamine... Eelkõige vast iseloomustab seda rahu teadmisest, et Jumal oma armuga suudab meid kõigest läbi viia,” kirjeldas Toomas Lukk. 

Ehkki eestlane on tagasiside andmisega üldiselt tagasihoidlik, siis selle kontsert-jumalateenistuse ajal kogetut vaka alla ei jäetud. “Oli hea meel kuulda, et see õhtu läks mitmetele südamesse. Samas oli tagasiside ka hirmutav… saime mitmeid küllakutseid erinevatesse kogudustesse ja nüüd peame mõtlema, mis edasi saab,” sõnasid mehed.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat