Haapsalu kogudus tähistas 110. aastapäeva

Avaldatud 2.11.2017

14. oktoobril tähistas Haapsalu adventkogudus oma 110. aastapäeva. Aastapäev algas koguduse Endla 4 aadressil asuvas pühakojas jumalateenistusega, lõunal oli nii süüa, muusikat kui piibliõpet ning õhtul esines Timo Lige pereansambel.

Aastapäev algas kell 11.00 laupäevahommikuse piduliku jumalateenistusega ning tervitustega teiste koguduste pastoritelt. Haapsalu koguduse praegune pastor Marge Randlepp ütleb, et kogudust olid õnnitlema tulnud õigeusu, luteri, baptisti ja metodisti koguduste õpetajad ning lõputervituse andis adventkoguduste liidu poolt laekur Jaanus-Janari Kogerman. „Muidugi oli tervitajaid ka koguduseliikmete näol nii Keilast, Kuressaarest, Tallinnast ja mujalt,“ lisab Marge.

Teenistusel kiitsid Jumalat kaunite lauluhäältega Maiu Tamm ja Ülle Tuisk. Sellele järgnes ühine lõuna. „Inimesed said juttu rääkida, süüa head ja paremat ning lõpuks lõikasime lahti toreda 110 aastapäeva tordi,“ räägib Marge. Piiblitund otsustati gruppides teha hoopis kell 15.00 ja muusikat tegi ansambel Laulukased.

„Laupäeva õhtusel teenistusel said tervituseks sõna endised Haapsalu koguduse töötegijad, kellel oli võimalik siis kohale tulla või videovahendusel oma tervitus edasi anda,“ ütleb Marge õhtuse teenistuse kohta. Endiseid aegu meenutasid koguduse kunagised pastorid Rein Käsk, Kaido Kask, Ivo Käsk, Jaanus-Janari Kogerman ja Mairo Tutk. „Päev lõppes kontsertiga, kus muusikaga teenis viljakas laulukirjutaja ja misjonikoguduse pastor Timo Lige oma tütre ja pojaga,“ võtab Marge päeva kokku.

Margele aastapäev meeldis ning tal oli hea meel näha armsaid õdesid ja vendi, eriti ka teiste koguduste inimesi, kellega igal laupäeval ei kohtu. Samuti meeldis Margele koguduseliikmete ja selle sõprade aktiivsus oma osa tegemisel. „Koostegemisel muutub pidupäev ikka mõnusamaks ja jääb pikemaks ajaks meelde nii omadele, kaugemalt tulijatele kui ka linnarahvale,“ arvab ta.

Haapsalu koguduse hetke- ja tulevikuplaanidest rääkides ütleb Marge, et kogudus keskendub praegu suhete arendamisele nii Jumala kui üksteisega. „Usume, et KLA põhimõtted on järgimist väärt ja parandame oma eelmise küsitluse tulemuse kõige nõrgemat kvaliteediomadust.“ Varsti on oodata ka uute tulemuste saabumist ning kogudus loodab, et käsitletud teemade, ette võetud muutuste ja regulaarsete osadusöömiste ellutoomise näol on nad liikunud õiges suunas.

„Samuti on Haapsalu koguduse inimesed väga aktiivsed hoolekandeasutuste kaudu ligimeste vajadustele vastu tulemises ning öömaja ja majutust pakutakse inimestele, kes mingil põhjusel on siin maailmas lokkava kurjuse hammasrataste vahele jäänud,“ rõõmustab Marge. Marge ütleb, et pastor emeeritus Rein Käsk on elavaks näiteks, olles Rehabilitatsioonikeskuse kogemusnõustaja. „Usume, et iga inimene, kui ta elab koos Jeesusega, on parimaks tunnistuseks Jumala hoolest ja armastusest just seal, kus ta parasjagu elab, töötab või õpib. Isiklikul ja praktilisel viisil inimeste elude puudutamine teeb Looja reaalseks ja suurendab Tema kuningriiki juba siin maa peal,“ võtab Marge koguduse tegemised kokku.

Detsembrikuu alguses tuleb Haapsalus pallipäev, millest samuti kogudus põnevusega osa lubab võtta.  Jõulude ajaks on Haapsalu kogudusel planeeritud inimeste jaoks piparkookide küpsetamine, nende jagamine ja ühislaulmine. 17. detsembril kutsub Haapsalu kogudus kõiki külla, et kuulata taasühinenud Ootuse kammerkoori.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat