Balti noored kogunesid Tartus, et õppida väikegruppide rajamist

Avaldatud 1.11.2017

20. ja 21. oktoobril tõi ühine teekond kokku Eesti, Läti ja Leedu noored. Tartus leidis aset jüngerlusprogrammi Teekond koolitus, eelmise nimega FAST.

„Reede õhtul jõudnud said maitsta meisterkokk Sigridi õhtusööki ning seejärel saadi üksteisega tuttavaks,“ selgitab koolituse üks korraldajatest ja Eesti adventkoguduste noortejuht Mairo Tutk. Õhtu jätkus Mairo vaimuliku mõtisklusega, kus ta arutles Jumala kutse üle inimeste eludes. Sõnavõtust kasvas välja vestlus, kus kõik jagasid oma kogemusi Jumala kutsest. „See oli väga lahe, sest oma kogemusi jagasid väga paljud noored ning see oli väga lähendav. See lõi õhkkonna eesoleva koolituse õnnestumiseks,“ lisab Mairo.

Laupäeva hommikune teenistus Tartu koguduses oli tavapärasest musikaalsem, sest ettekandeid oli nii Lätist kui Leedust, sõna jagas Balti uniooni noortejuht Mindaugas Pikūnas. (Jutlust saad kuulata siit)

Pärast lõunasööki algas koolitus, mida viisid läbi Tanis Kulp, Mindaugas Pikūnas, Mairo Tutk ja Jaanus Tilk. Selleks ajaks oli seltskonnaga lisandunud veel noori Eestimaa eri paigust. „Kahjuks Tallinna Teekonna grupp ei saanud osaleda, kuid nad olid valmistanud väga mõnusa videoläkituse, “ ütleb Mairo ning lisab, et  samuti oli vahva video Priit Keelelt Saaremaalt.

Teekonna jüngerlusprogramm jõudis Eestisse 2015. aastal, kui Riias toimus väikegruppide seminar ning koos teiste eestlastega osales seal ka Tanis, kes soovis seda oma väikegrupis Pärnus kasutada. Koguduseliikmete arengu programm „Teekond“ sobibki neile, kes tahavad oma koguduses jõuda toimivate väikegruppide tööni.

Koolitus seisnes FAST Missionsi organisatsiooni poolt pakutava Teekonna jüngerlusprogrammi tutvustamisega, mida elavdasid näited ning senised kogemused.

„See on programm neile kristlastele, kes tunnevad, et on jäänud leigeteks, kuid soovivad saada jälle tulisteks kristlasteks,“ selgitab Tanis. „Programm jagab selle teekonna väikesteks saavutatavateks sammudeks, tuues kristlase ellu tagasi regulaarse palveelu, Pühakirja uurimise ja mis kõige tähelepanuväärsem - tekitab harjumuse Piiblitekste pähe õppida.“

Selleks ongi selline väikegrupp vajalik, sest tihti jääb inimesel enda tahtejõust väheks. Seetõttu koondab Teekonna programm inimesed väikestesse jüngerlusgruppidesse, kus üksteist kontrollitakse ja toetatakse.

Tanis selgitab veel selle programmi häid omadusi. „Kogu teekonna jooksul on fookuses põhimõte, et me ei tee seda enda, vaid nende jaoks, keda Kristus soovib meie kaudu päästa. Seetõttu lõpeb programm hoolivusgrupi asutamisega, kuhu värske põlemise saanud jüngrid saavad oma sõpru kutsuda ja juhtida omakorda neid osaduse ja piibliuurimise kaudu Kristusele lähemale.“

Koolitusel osalejad panid paika tegevuskava oma piirkonnas selle programmiga alustamiseks. „Suure heameelega võime öelda, et kõik kohalolnud noored said innustust programmiga tegelemiseks,“ rõõmustab Mairo. Koolituse tulemusena soovitakse luua Lätis 5 ning Eestis 3 väikegruppi. Lisamotivaatoriks on Balti uniooni noorteosakonna poolt pakutav väljakutse „One year for Jesus“ (Üks aasta Jeesusele), mis näeb ette ühe aasta jooksul pühendumist Jeesusele läbi Teekonna programmi ning igal grupil on võimalus kasutada kuni 500 euro suurust summat misjonitöö tegemiseks.

Mairo jääb koolitusega rahule. „Inimesed said motiveeritud, innustatud ning ka suhtlus kahe riigi noorte vahel sai uue tõuke. See on hea, sest grupid saavad nüüd üksteist toetada.“ Mairo tänab Jumalat nende innustunud noorte eest ning loodab, et see üheskoos veedetud nädalavahetus annab uue tõuke misjonitöö tegemisel.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat