Mark Finley: Lootuse teekond

Avaldatud 2.11.2006, autor Mark Finley, allikas Meie Aeg

Keegi on öelnud, et sa võid elada nädalaid ilma toiduta, päevi ilma veeta, sekundeid ilma õhuta, kuid mitte ühtki hetke ilma lootuseta. Inimhing igatseb lootuse järele, mis ületaks inimliku piiratuse. Inimene igatseb teada, et Jumal kontrollib olukordi ja et Ta viib täide oma igavese plaani. Inimesed tahavad teada, et eluraskustest ja taksitustest on olemas väljapääs. Me tahame teada, kas ehk on midagi paremat kui valu, kannatus, kurbus ja pettumused, mida selles maailmas kogeme.

Kui meil on lootus, siis oleme rõõmsad ning julged seisma vastu homsetele väljakutsetele. Tõeline lootus peitub ainult Jumalas – lootuse Jumalas! Taavet hüüdis oma südame põhjast: „Ja nüüd, Issand, mida ma pean ootama? Oma lootuse ma panen üksnes sinu peale!” (Ps 39:7). Jumalas juurdunud lootus ei valmista kunagi pettumust. Kristlastena „kiitleme oma lootusest” (Rm 5:2). Me ei peaks kurvastama „nagu need teised, kellel ei ole lootust” (1Ts 4:13). Me oleme „kutsutud üheks lootuseks”, me oleme „päästetud lootuses” ja julgustatud „kinni haarama antud lootusest” (Ef 4:4; Rm 8:24; Hb 6:18). Piibel on täis lootuse tõotusi, mis suunavad meie tähelepanu olevalt tulevale ja tõstavad meie pilgu ajalikult ajatule. Piibel juhib meie maised mõtted taevasse.

Seitsmenda päeva adventistid on lootuseinimesed. Me usume, et armastuse Jumal, kes meid on loonud, hoolib meist. Me usume, et Kristus, kes tuli kord surema, on üles tõusnud ja ülendatud Jumala taevasesse asupaika, kus Ta praegu meie heaks teenib. Me usume, et Kristus, kes meis elab, tuleb varsti tagasi ja viib meid koju, sinna, kus saame elada igavesti Tema armastavas läheduses.

Me oleme adventistid. Me usume „õndsa lootuse täitumist” (Tt 2:13), et Jeesus tuleb varsti. See lootus pole mingi enesepete või illusioon. See on tõeline! Sõna-sõnalt – Jeesus tuleb taevastest reaalselt, kuuldavalt, nähtavalt, dramaatiliselt, selleks et lõpetada kurjus ja võidutseda auliselt.

Me oleme adventistid. Meie süda lööb innukas ootuses. Varsti lõpeb mure, vaesus ja sõjad. Varsti pole enam kurbust, haigust ega kannatusi. Varsti saame võitu epideemiatest, katastroofidest ja surmast. Varsti võidutseme taudide, valu ja saastatuse üle. Jeesus tuleb varsti!

Kui sa loed neid palvenädalaloenguid, luba oma südamel rõõmust hõisata! Iga loeng on immutatud lootustandvate tõotustega Jumala Sõnast. Jumal armastab sind rohkem kui suudad ette kujutada! Rõõmusta lootuses! Jumal on ennast seganud sinu asjadesse ja Jeesus tuleb sulle varsti järele! Nii et loe ja rõõmusta lootuses!

Sinu teenija õnnistatud lootuses,

Seitsmenda Päeva Adventistide Peakonverentsi asepresident

Jaga Facebookis
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat