Rakvere advenkoguduses toimus vähiteemaline terviseõhtu

Avaldatud 16.10.2006, autor Ergo Naab, allikas Meie Aeg

14. oktoobri hingamispäeva pärastlõunal toimus Rakvere adventkirikus terviseõhtu, kus Olli Tõnurist rääkis, et vähk on Eestis surma põhjustajana teisel kohal.

Enam levinud vähivormid on rinnavähk naistel ja eesnäärmevähk meestel. Peale nende tulevad suuõõne-, naha- ja lümfivähk. Olli Tõnurist on pidanud loenguid vähiteemadel palju aastaid kutsudes inimesi oma tervist kontrollima. Ta ütles, et inimesed ei taha vähiloenguid eriti kuulda ja panevad jaanalinnukombel pea liiva alla. Kuid oma tervise eest hoolitsedes oleks palju võimalik ennetada. Eriti pani ta südamele meestele, et nad võiksid minna ja lasta kontrollida oma eesnäärme olukorda. Eesnäärme vähi varajane staadium ei põhjusta mingeid komplikatsioone ja kui see juba tunda annab, on liiga hilja. Selleks, et eesnääret kontrollida tuleb lasta teha PSH analüüs.

Peale selle rõhutas Olli tervislike eluviiside viljelemise tähtsust vähi ennetamisel. Tuleb vältida kantserogeenseid toite nagu suitsuliha ja toidud praetud õlis ning süüa palju erinevaid salateid, juurvilju, kapsast ja eriti tomateid. Peale söömisharjumuste tuleb aga jälgida ka oma vaimset olekut. Olli Tõnurist rõhutas eriti, et peamine põhjus, miks inimene üldse haigeks jääb, on stress, mis nõrgestab organismi vastupanuvõimet.

Stressi vältimiseks soovitas Olli mašaazi, looduses jalutamist ning heade inimeste seltskonda. Peale loengut olid kõik terviseõhtul osalejad kutsutud tervislike salatite tegusteerimisele.
Jaga Facebookis
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat